Verwijder uzelf uit Google zoekresultaten

13 oktober 2023 in
Intercross Recherchediensten, Bob Engelen

Google biedt nu een nieuwe functie aan waarmee u uw persoonlijke gegevens uit de zoekresultaten kunt verwijderen. U vindt deze functie op https://myactivity.google.com/results-about-you


Het enige nadeel is dat u eerst een Google-account moet aanmaken als u die nog niet niet heeft. Zodra u dat hebt gedaan en uw persoonlijke gegevens in uw Google-account hebt ingevuld, zal Google u op de hoogte stellen wanneer uw gegevens in de zoekresultaten verschijnen. Op dat moment kunt u Google vragen om de zoekresultaten te verwijderen, en afhankelijk van het beleid van Google zal dit dan worden uitgevoerd.


Houd er rekening mee dat uw persoonlijke gegevens niet worden verwijderd van de website waar ze zijn gepubliceerd. Het enige wat Google doet, is de zoekresultaten verbergen die uw gegevens bevatten.


Verder is het wellicht opmerkelijk dat we een account moeten aanmaken om ons recht op privacy te moeten beschermen en eigenlijk een dergelijke dienst moeten bekostigen met het vrijgeven van onze persoonlijke gegevens aan Google.